Romans

Het Lelietheater – Lulu Wang

Dit boek las ik als veertienjarig meisje terwijl ik met mijn familie door Marokko reisde. Ik heb weinig van het land gezien. Mijn ouders moesten me meeslepen om wat te gaan eten, ik was helemaal verslaafd. Lulu Wang is een zeer getalenteerde schrijfster, ze neemt je mee in het verhaal en zelfs tijdens de meest verschrikkelijke momenten, wil je bij haar blijven.

De hoofdrolspeelster in dit verhaal in Lian, zij moet zich staande houden in een maatschappij die continu aan verandering onderhevig is, namelijk tijdens de culturen revolutie in China, in de periode 1970-1974. Lian sluit vriendschappen met volwassen in een strafkamp, krijgt les van hooggeleerden met alle risico´s van dien en ze probeert net als ieder opgroeiend kind een plekje in de wereld te vinden voor haarzelf en haar vriendin. Maar ieder individu ontwikkeld op zijn eigen manier en zo loopt het leven vaak niet zoals je had gehoopt of verwacht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *