Romans

Het Boek Dina – Herbjorg Wassmo

Het boek Dina is de eerste van een trilogie, geschreven door de Zweedse schrijfster Herbjorg Wassmo. In ieder boek wordt het leven gevolgd van één persoon. Het start met Dina, een intelligente bloedmooie vrouw die terecht komt in een leven waar ze niet voor gekozen heeft. Met charisma en koelbloedigheid maakt zij keuzes om zo sturing te geven aan het leven waar ze weinig tot geen invloed op lijkt te hebben.

Zij krijgt een zoon, Benjamin (het boek Benjamin, tweede boek van de trilogie). Benjamin krijgt meer kansen en mogelijkheden in zijn leven dan Dina, maar worstelt met zijn eigen problemen. Dina heeft een grote invloed op hem. Hij krijgt een dochter Karna (het boek Karna, derde boek van de trilogie). In dit laatste boek wordt zowel Karna, Benjamin als Dina gevolgd en blijkt wat voor een diepgewortelde consequenties een verleden kan hebben op de generaties die volgen.

Herbjorg Wassmo heeft een hele prettige manier van schrijven, je leest alsof je in gesprek bent met een vriendin, er zijn geen façades . Ze heeft een duistere inslag, wat extra goed binnenkomt door de koude omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Ik heb de boeken meerdere keren gelezen en elke keer blijf ik me verbazen over haar schrijftalent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *