Fantasy

De oversteek/ Justin Cronin

‘De oversteek’ is een fantasy trilogie en mijn inziens één van de beste fantasy reeksen ooit.

In the passage, the twelve en the city of mirrors, of in het Nederlands de oversteek, de twaalf en de stad van spiegels staat het meisje Amy centraal. Amy is een bijzonder meisje, ze heeft bepaalde gaves. In de oversteek gaat de wereld zoals wij die kennen ten onder door een mislukt project waarbij met een virus mensen worden gemuteerd om te ontwikkelen als de perfecte soldaat. Dankzij dit virus zou de mens zichzelf kunnen helen en vele malen krachtiger zijn dan de mens nu. Het virus wordt getest op twaalf criminele mannen, allen tuig van de aarde met uitzondering van Anthony Carter. Hij is weliswaar veroordeeld tot levenslang wegens moord, maar hij onschuldig. Door zijn laag IQ kan hij de situatie niet bevatten noch zichzelf verdedigen.

Door de kwaadaardige natuur van de criminelen die het virus toegediend krijgen breken ze vrij en moorden ze om zich heen. Van elke tien mensen vermoorden ze er negen en sparen ze er één die ze wel bijten zodat deze ook muteert in een ‘viral.’ Zo creëren ze allen een eigen leger.

Een groep mensen overleefd en sticht een dorp. Tientallen jaren later gaat het verhaal verder, over het gevecht tussen de overlevenden en de virals en het bijzondere meisje Amy. De spanning is enorm en al is het begin wat taai, je leest er zo doorheen en dan wil je niet meer stoppen. Het laatste boek is bijna een verlossing, hierin worden beweegredenen gegeven en blijkt er een grote eenzaamheid te zijn tussen vrede en geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *